До настоящия момент от парламента, който е кадровият орган на Бюрото

...
До настоящия момент от парламента, който е кадровият орган на Бюрото
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Бюрото за контрол на СРС-тата ще придобие камуфлажен вид

До сегашния миг от Народното събрание, който е кадровият орган на Бюрото за надзор на СРС-тата, никой не демонстрира интерес какви качества са имали до този миг в 5-годишния мандат членовете, които в този момент са препоръчани за втори мандат. Никой не го интересува от висшата кадрова власт в страната, че някои от тези, които и до момента са били членове на бюрото, не са идвали на работа близо 2 години. В бюрото Народното събрание ще търпи хора и в бъдеще – даже да не идват на работа, да получават по 5500 лева заплата. Това разгласи пред БНР ръководителят на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства Бойко Рашков, представен от вести.бг.

Той акцентира, че той като ръководител няма дисциплинарната власт, с цел да предприеме каквито и да било ограничения по отношение на член на бюрото.

„ Кадровият орган е Народното събрание. И Народно събрание през днешния ден 100% ще препотвърди същите тези кандидатури, за които не се интересуват какво вършат в тези 5 години и просто бюрото ще придобие камуфлажен тип “.

Бойко Рашков, който още веднъж е претендент за ръководител, акцентира, че в бюрото са се взели незаконосъобразни решения. Според него този орган се държи, с цел да се покаже на Европейския съд по правата на индивида, че имаме надзорен орган.

" До момента на отстраняването на сътрудника Гатев мисля, че бюрото успяваше с неговата дейна работа. Той е извънредно деятелен човек и извънредно добър правист. Той заемаше едно голямо място в бюрото. Поемаше доста инспекции и ги приключваше доста бързо и качествено за разлика от някои други - има инспекции, неприключени в едногоидшен период даже и няма алтернатива да бъдат завършени. Включително и претендент за ръководител на бюрото сега (Огнян Стоичков), който направи всичко допустимо през 2018 година 85% от инспекциите да не бъдат направени. Това се неглижира като проблематика в българския парламент. Никой не желае да вникне в тези обстоятелства и да види, че бюрото замира със своята активност ", коменитра Рашков и предвижда, че Народното събрание ще направи един прекрасен " коледен подарък " на българските жители във връзка със отбраната на техните съществени конституционни права от злоупотреби със СРС-та.

" В бюрото сега се стартират като претенденти лица, които нямат нужните качества за това - те нямат никакви правни знания. Не може един лесничей, един герой, един психолог и един инжинер да пазят права на жители - нещо, което се реализира от хора с юридическо обучение ".

" Информирали сме прокуратурата за забележими нарушавания от инспекциите в Софийския градски съд, които надвишават 150 случая, сходни на нарушаванията, за които Янева беше наказана. До момента не знам да има формирани каузи по сигналите, които сме пратили на основния прокурор и да има наказано лице. Тя в случай че е имала към 30 такива нарушавания, някои имат над 100 ", разяснява още Рашков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР